Katılımcı Hikayeleri
Her Katılımcının hayali, süreci, kazanımları özgündür. Tıpkı egitim süreci gibi. Kimi keyifli bir hobi edindi kimiyse hayallerini gerçekleştirdiği bir meslek... Canlı Online Dersler, Video Eğitim Setleri ve daha fazlasıyla, bu güne kadar pek çok başarı kazandık birlikte, bir kaçını sizinle de paylaşalım istedik.
İşte Katılımcı Hikayelerimizden Birkaçı!
3.5 yıldır devam eden derslerimizin keyfini buradan nasıl anlatabilirim, kelimeler yeter mi emin olamıyorum. Ama ben daha ilk telefon konuşmamızdaki güzel enerjin, ilk dersteki yeteneksizliğime rağmen güzel sözlerin, düştüğümdeki-sıkıldığımdaki motivasyonun, hoş sohbetin, güzel dostluğun için teşekkür ederim.
İyi ki varsın, iyi ki yollarımız kesişmiş.
Derslere başlayacak arkadaşlara önerim şu:
“SABRIN SONU SELAMETTİR”
NOT: Atölyedeki sınıf arkadaşlarım eğer burayı okuyorsanız suluboya yapmamamın sebebinin sizler olduğunu itiraf etmeliyim. O kadar güzel çiziyordunuz ki ben beceriksizliğim beni kötü hissettirmesin diye soft pasteli seçmiştim. Bilinmezlikte ortak olmak keyifliydi.
Yasemin H.
Merhaba, ben Özlem.
2019 yılı şubat ayında tanıştık İzgi Hocam ile, yollarımız iyi ki kesişmiş diyorum…
Yoğun çalışma temposunun içerisinde yeni bir hobi edinme, kendi kendime vakit geçirme ve sosyal çevremi genişletme amacıyla resim derslerine başladım. Öğrencilik yıllarımdan içimde kalmıştı.
Bir konuyla hakkında bilgi sahibi olmamanın, işin doğrusunu öğrenmeyi kolaylaştırdığını resim yapmaya başladığımda fark ettim. Hiçbir şey bilmeden derslere başlamıştım, kalem tutmayı dahi bilmiyordum.
Derslere, temel çizim teknikleriyle beraber karakalem ile başlangıç yaptık. Renklerin içinde olmak bana iyi hissettirdiği için suluboya ile devam etmeye karar verdik hocamla. Daha yolun başındayken, anksiyetem tutardı, mükemmeliyetçi karakterim devreye girer “Ben yapamam, olmuyorlar, beğenmedim…” gibi bahanelerle hep kaçacak yer aradım, sanırım duymak istediğim “Evet, yapamıyorsun. Olmadı…” gibi şeylerdi. İzgi Hocamdan bunları duyamazsınız, gerçekten olmamışsa “Silip tekrar deneyelim mi Özlemcim?”, sizde gerginlik yaratan bir his ya da telaş varsa “Daha bitmedi, çok güzel olacak…” ya da “Burayı şöyle yaparsak çok daha güzel olabilir, deneyelim mi? Haydi deneyelim…” gibidir önerileri çoğunlukla ve hep doğru çıkar, bitince çok daha güzel olur. Bizim derslerimizin en güzel taraflarından biri her şeyin bir çözümü olmasıdır.
Karakalem ile başladığım derslere suluboya, rapido ile tarama, kuru boya, hızlı sketch gibi teknikler ile devam ediyorum. Özgün illüstrasyon çalışmaları yapabilmek için İzgi Hocamdan Temel Sanat ve Temel Tasarım eğitimleri aldım, bu eğitim süreçlerinde soyutlama, imgeleme gibi konular ile dijital çizim çalıştım. İzgi Hocam ile istediğiniz, ilginizi çeken her teknikte çalışabilirsiniz, yağlı boya, doodle, one line, lavi ve bilmediğim daha birçok teknik… Uzun yıllardır bir arada olmamızı sağlayan en güzel noktalardan biri de bu benim için.
Eğitimlere başladığımdan bu yana gökyüzüne, ağaçlara, çiçeklere daha merakla bakıyorum. Daha çok renk görüyorum etrafımda, daha kolay analiz ediyorum. Hafızamı daha az zorlayıp daha çok şey hatırlıyorum. Öğrendiklerimle günlük hayatımda daha kolay fikir yürütüp çözüme ulaşabiliyorum. Nasıl olur diyebilirsiniz ama gerçekten oluyor, resim sanatı insana çok farklı bir bakış açısı kazandırıyor ve zamanla bu sizin bir parçanız haline geliyor. Minik bir defter ve bir kalemle hatırlamak istediğiniz her güzelliği kendiniz için şirin bir anı haline getirebiliyorsunuz.
Bu yazıyı yazmadan önce ilk çalışmalarımı dosyalarından çıkarttım ve resimlerini çektim. 2019 yılında yaptığım çalışmaları, geçen hafta bitirdiğim çalışma ile kıyaslayınca duygulandım, kendime ayırdığım bunca yılda çokça şey başarmışım. Muhteşem değiller biliyorum ama olmak zorunda da değiller. Her biri için nasıl uğraştığımı, tüm aşamalarını, ne kadar emek ayırdığımı, en güzeli de bittiğinde verdiği o mutluluk hissini hatırlamak çok keyifli. Kendisi ile vakit geçirmek isteyen herkes tavsiye ederim.
Özlem Ç.
Merhaba ,
Ben Zeynep Sultan Yarımkol. Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunuyum. 7 yıl bankacılık yaptıktan sonra istifa ettim. Bankadan istifa ettikten sonra, sevdiğim şeyleri yapmaya daha çok dikkat etmeye başladım. Icimde bir yerde resim yapma arzusu filizlenmeye başladı. Kendim çok güzel
resimler yapmayı arzularken bir yandan da çocuklarımın sanatın olduğu bir evde büyümelerini istemeye başladım. Bir süre kendimce birşeyler denedim. İçimdeki resim tutkusu büyüdü ve hayallerim ortaya çıkmaya başladı. Gördüğüm şeyleri kolaylıkla çizmek, boyamak, kendime bir karakter oluşturmak ve her fırsatta kendimi resmin başında bulmayı arzulamaya başladım. Eğitim almam gerektiğini biliyordum ancak kucuk bir sehirde boyle bir şansım yoktu. Veee niyetim beni İzgi ile buluşturdu. Evimin konforunda egitim almak buyuk lüks oldugu gibi farkli da gelmişti. Aslında nasıl büyük bir hayalimin olduğunu ve beni bu hayallerimin karşılığının da İzgi' de olduğunu anlamam bir kaç ayımı aldı.
İzgi ile ilk dersimiz (12.08.2020) benim açımdan gayet stresli geçmişti. Ben elinde birkaç formüllü ezbere bir ders beklerken, İzgi ilk günden eğitim sürecinin netliğini, özgünlüğünü ortaya koymuştu. Yapamıyordum ve bu durum bende stres oluşturmuştu. Bırakmayı düşündüm ancak, aslında resim ile ilgili hayallerimin ne kadar profesyonellik içerdiğini de anlamış oldum. Iyiki, iyiki de pes etmedim.Ve birgün dedimki süreçten zevk alsam, sonucu düşünmeyi bıraksam nasıl olur? O günle birlikte dersler öyle keyiflendi ki.. Suluboya yapmaya başladım ne kadar disiplin isteyen bir teknik olduğunu öğrendim. Bir karakalem çalışmamdan sonra karakalemi aslında çok sevmeye başladığımı itiraf ettim İzgi'ye :)
Dersler bir grup sanatsever arkadaşın bir profesyonel eşliğinde sohbet, muhabbeti ile dolu dolu geçiyor ve bana çok iyi geliyor. 2022 senesinin başında özel ders almaya başladım. İyiki de basladim. Kendimden beklentimiz büyüttüm. Ve gelişimime katkısı çok çok büyük oldu.
Bu geçen süreçte suluboya ve karakalem yapabildiğimi söyleyebiliyorum kendime. Sırada marker ve kuruboya teknigi var. Özel ders sürecimde ise Temel sanat eğitiminden başlayıp, illüstrasyona kadar geldim kendi yoga odamı bile tasarladim;). Enteresan olan da kendi gelişimimi gördükçe ders saatimi arttırmak istiyorum. Bu yazıyı yazmak da kendi yolculuğumun bir muhasebesini yapmama vesile oldu. Kendi gelişimim için kendimi tebrik ediyorum. Ve bu yolda verdiğin bütün destek için de İzgicim sana çok teşekkür ediyorum. Şimdi herkesin bana sorduğu soruyu ben sana soruyorum: " Sen bu İzgi' yi nerden buldun?" Sahi bizim yollarımız nasıl kesişti? İyiki de kesişti...